جهت دریافت مشاوره حقوقی از طریق فرم ارائه شده در پایین صفحه اقدام کنید. مشاوران ما بعد از دریافت اطلاعات در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
لازم به ذکر است تمامی مشاوران ما، وکلای مجرب و پایه یک دادگستری بوده و در صورت لزوم، آمادگی لازم جهت پذیرش وکالت در پرونده شما را در مراجع قضایی دارا بوده و در کمترین زمان ممکن به نیازهای حقوقی و درخواستهای شما به صورت مستدل و قانونمند پاسخ میدهند.
مشمولین قانون کار:
در صورتیکه کارگران و کارفرمایان مشمول قانون کار شکایتی داشته باشند چگونه باید عمل کنند؟ کارگر مشمول قانون کار چه کسی است؟
آیا نمایندگان کارفرما نیز تحت عنوان کارگر شناخته میشوند؟ آیا همه بیمهشدگان قانون تأمین اجتماعی مشمول قانون کار نیز میشوند؟
آیا کارگاههای دارای ده نفر کارگر و کمتر شامل قانون کار نمیباشند؟ و یا در بعضی از مواد آن مستثنی میباشند؟
در کارگاهی صاحب کارگاه با برادر خود مشغول به کار است. آیا این کارگاه با استناد به ماده ۱۸۸ قانون کار یک کارگاه خانوادگی است و شامل قانون کار نمیباشد؟
چنانچه اشخاصی بهجز صاحب کار و همسر و خویشاوندان نسبی درجه یک از طبقه اول در کارگاه خانوادگی مشغول به کار باشند، آیا باز هم کارگاه خانوادگی بوده و شامل قانون کار نمیباشد؟
با توجه به پیشبینی وضع مقررات خاصی برای مستخدمین منازل در ماده ۱۹۰ قانون کار و نظر به اینکه مقررات مزبور تاکنون به تصویب نرسیده است، تکلیف این دسته از کارگران چیست؟
چنانچه به تصویب مرجع ذیصلاح، وضعیت استخدامی کارکنان شرکت یا مؤسسهای که تاکنون مشمول قانون کار بوده و از شمولیت کانون کار خارج گردد، چه خواهد بود؟
آیا اشخاصی که در زمان اجراء قانون کار قبلی از شامل قانون کار نبودهاند با اجرای قانون کار جمهوری اسلامی ایران مشمول قانون کار خواهند بود؟
تکلیف سابقه کار کارکنان مؤسسهای که تاکنون مشمول مقررات استخدامی خاص بودهاند و جدیداً بر شامل قانون کار میشوند چه میباشد؟
بعضا اشخاص در کارگاههای متفاوتی مشغول به کارند. با توجه به اینکه در اغلب موارد این کارگاهها مشمول قانون کار میباشند آیا برخورداری یک شخص در دو یا چند کارگاه مختلف از مزایای قانون کار از لحاظ قانونی بلامانع است؟ آیا اشخاصی که بصورت مشاور در کارگاهها شاغل مشمول قانون کار میشوند؟
اگر طرفین، قرارداد پیمانکاری منعقد کنند آیا رابطه آنان مشمول قانون کار قرار نمیگیرد؟
رانندگانی که با آژانسهای مسافربری همکاری میکنند مشمول قانون کار هستند یا خیر؟
قرارداد کار:
در قراردادهای کار با مدت موقت و یا انجام کار معین، پیش بینی دوره آزمایشی چگونه است؟
آیا در قانون کار عنوان قرارداد کار آزمایشی نیز پیشبینی شده است؟
آیا طرفین قرارداد میتوانند با یکدیگر توافق کرده و مزایایی کمتر از آنچه در قانون کار و مقررات تبعی پیشبینی شده در نظر بگیرند؟
آیا قرارداد کار ساعتی از جمله قراردادهای کار موضوع ماده ۷ قانون کار محسوب میگردد یا خیر؟
آیا میتوان در فعالیتهایی که جنبه دائمی دارند قرارداد کار با مدت موقت منعقد کرد؟
آیا کارفرما میتواند قرارداد دائم فردی را تغییر دهد و آن را به صورت یکجانبه به قرارداد موقت تبدیل کند؟
آیا اگر قرارداد کاری با مدت موقت مکررا تمدید شود، به قرارداد دائم تبدیل می شود؟
تعلیق قرارداد کار:
سازمان تأمین اجتماعی برای تعدادی از کارگران یک واحد کارگری حکم بازنشستگی صادر میکند که در نتیجه رابطه کارگران با کارفرما قطع شده است. بعد از چند ماه سازمان با این استدلال که کارگران واجد شرایط بازنشستگی نبودهاند احکام بازنشستگی آنان را لغو مینماید تکلیف چیست؟
آیا کارگران یاد شده باید مجدداً در کارگاه مشغول به کار شوند؟
آیا در مدتی که کارگر در مرخصی بدون حقوق بسر میبرد به وی مرخصی استحقاقی تعلق میگیرد؟
اگر کارگر بواسطه شکایت کارفرما توقیف گردد و این کار منجر به محکومیت وی گردد آیا می توان وقفه ایجاد شده در رابطه بین طرفین را ترک کار به حساب آورد؟
کارگری از سوی مقامات ذیصلاح بازداشت ولی پس از مدتی با سپردن وثیقه موقتاً تا زمان تشکیل دادگاه آزاد گردیده است آیا کارفرما مکلف است وی را مجددا به کار بازگرداند؟
کارگری به دلیل بیماری مدتی در کارگاه حاضر نشده است و به دلیل اینکه متأسفانه بیمه نشده، سازمان تأمین اجتماعی بیماری وی را تأیید ننموده است، وضعیت مدت عدم حضور در کارگاه چه خواهد بود و آیا کارفرما میتواند از بازگشت وی به کار خوداری کند؟
در کارگاهی رویه ای برای پرداخت و تحویل کمکهای نقدی و غیر نقدی وجود دارد؛ آیا امتیازات معمول در کارگاه به کارگری که در مرخصی استعلاجی بسر می برد نیز تعلق میگیرد؟
آیا در کلیه موارد تعلیق که کارگر رابطه کاری و مزدی با کارفرما ندارد، مدت تعلیق جزء سابقه کار وی محسوب میگردد؟
در مواردی که بر اساس رأی صادره از مراجع حل اختلاف، کارگر به کار قبلی بازگشت داده میشود و کارفرما مکلف است حق السعی حدفاصل تاریخ اخراج تا تاریخ اعاده به کار مجدد را پرداخت نماید چه کسی مکلف به پرداخت کسورات قانونی (حق بیمه و مالیات) مربوط به این مدت میباشد و به چه دلیل؟
خاتمه قرارداد کار:
کارگری چند فقره قرارداد کار مدت موقت با کارفرما دارد، در آخرین قرارداد و در هنگام قطع رابط سوابق کارکرد وی چگونه محاسبه میشود؟
اگر مجموع چند فقره قرارداد کمتر از یک سال باشد، آیا مشمول اخذ سنوات خدمت میشود؟
سنوات خدمت کارگرانی که بصورت متناوب نزد کارفرما کار کردهاند چگونه محاسبه میشود؟ آیا تشخیص بیماری ناشی از کار و تصمیم در ارجاع کار سبک تر به کارگر از وظایف وزارت کار است؟
یک واحد دولتی در راستای قانون تعدیل نیروی انسانی و مصوبات هیأت وزیران بخشی از فعالیت خدماتی و پشتیبانی را به بخش خصوصی واگذار نموده و تعدادی از کارکنان از کار برکنار شدهاند. رأی مراجع حل اختلاف باید چگونه باشد؟
به دلیل مخالفت هسته گزینش با ادامه کار، بعضی از مشمولان قانون کار در برخی از دستگاههای دولتی از کار اخراج میشوند. در این مورد، تکلیف مراجع حل اختلاف چیست؟
مقررات حاکم بر بازخرید سنوات خدمت چیست و قانون کار در این زمینه چه حکمی دارد؟
در مورد کارگری که فوت کرده، کارفرما چه تکلیفی نسبت به پرداخت سنوات خدمت به وراث شخص وی دارد؟
حق السعی و مزد و مزایا:
با توجه به ماده ۶ قانون کار که به چند اصل قانون اساسی استناد شده است، اجبار افراد به کار معین و بهره کشی از دیگری ممنوع میباشد. نحوه رفتار با متخلفین از این مقررات چگونه است؟
آیا کارفرما مجاز است طلب خود از کارگر را از حقوق وی کسر کند؟
کارفرمایان بر اساس چه قانونی هر ماهه قبل از پرداخت مزد و مزایای کارگران نسبت به کسر مالیات و حق بیمه از حقوق آنان اقدام میکنند؟
آیا کارفرما میتواند مزد کارگری را که از خانه سازمانی شرکت استفاده میکند کسر نماید؟
کارگری به شخصی غیر از کارفرما بدهکار است باز پرداخت بدهکاریهای وی از مزد چگونه است؟
کارفرما نسبت به اجرای احکام مراجع قضائی در زمینه کسر از حقوق کارگری که به اشخاصی غیر از کارفرما مدیون است چه تکلیفی دارد؟
در قرارداد کار منعقده بین کارگر و کارفرما پیشبینی شده است که مزد کارگر با ارز خارجی پرداخت گردد. رای مراجع حل اختلاف در زمینه سنوات خدمت و مطالبات کارگر بر چه اساسی صورت میگیرد؟
کمک هزینههای مسکن، خواربار، بن و عائلهمندی:
میزان حق مسکن کارگران در حال حاضر چقدر میباشد؟
آیا کمک هزینههای مسکن، خواروبار و عائلهمندی در نیمه اول سال که ماهها ۳۱ روزه هستند باید به کارگران بابت ۳۱ روز پرداخت گردد یا ۳۰ روز؟
در یک واحد کارگری، کارگران بیش از مبلغ تعیین شده قانونی کمک هزینه مسکن دریافت میکنند. آیا کارگران میتوانند با افزایش کمک هزینه مسکن توسط دولت مدعی افزایش کمک هزینه مسکن خود به نسبت افزایش مصوبه دولت باشند؟
سازمان تأمین اجتماعی در ایام بیماری کارگران طبق مقررات بابت کمک هزینههای مسکن و خواروبار به آنان غرامت می پردازد آیا کارفرما مکلف است مابهالتفاوت پرداختی کمک هزینههای مزبور به کارگران را برگرداند؟
آیا زن و شوهری در یک کارگاه شاغل هستند، هر دو مشمول استفاده از کمک هزینه های مسکن و خواروبار قرار میگیرند؟
آیا اشخاصی که مشمول قانون کار نیستند نیز میتوانند از بن کارگری استفاده نمایند و آیا بیمه بودن لازمه آن است؟
آیا بازنشستههای کشوری و لشکری که پس از بازنشستگی طبق قانون کار در کارگاههای مختلف به کار مشغول میشوند میتوانند از بن کارگری استفاده نمایند؟
برای پرداخت و نیز میزان کمک عائله ثمندی به بیمه شدگان چه شرایطی وجود دارد؟
شرایط کار:
قواعد حاکم بر جابجائی شغلی کارگران چیست؟
حکم تغییر کارگر نوبتی به غیرنوبتی و بالعکس چیست؟
آیا مرخصی زایمان که طبق قانون ترویج تغذیه با شیر مادر ۴ ماه تعیین شده است در کارگاه های بخش خصوصی نیز اعمال میشود؟
آیا مادری که به فرزند خود شیر می دهد و از لحاظ قانونی از هر ۳ ساعت نیم ساعت میتواند به فرزند خود شیر دهد میتواند از این حق استفاده نکند و بجای آن مثلاً اضافه کاری بگیرد؟
آیا مقررات مربوط به زایمان در قانون کار و تامین اجتماعی با وجود تصویب قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی، همچنان قابل اجرا است؟
آیا زمان که پیشبینی شده جهت شیردهی فرزند برای مادران با استفاده از مزد و مزایاست و این مدت جزء سابقه کار آنان منظور میگردد؟
آیا به ایام مرخصی زایمان عیدی و پاداش تعلق میگیرد در صورت مثبت بودن پرداخت آن به عهده چه کسی میباشد؟
ماموریت:
آیا حادثه ای که در هنگام مأموریت برای کارگر رخ میدهد حادثه ناشی از کار تلقی میشود؟
آیا کارگری که دستور کارفرما را در رفتن به مأموریت اطاعت نکند، در انجام وظیفه خود کوتاهی کرده است؟
حداکثر مدت مأموریت برای کارگرانی که به مأموریت اعزام میشوند چقدر است؟
آیا بجز پرداخت فوقالعاده مأموریت، در پرداخت هزینه اقامت و غذای کارگر در محل مأموریت تکلیف بر عهده کارفرما میباشد یا خیر؟
چنانچه ضرورتا کارگری دوبار در روز به مأموریت اعزام شود آیا مستحق است که دوبار فوق العاده مأموریت دریافت کند؟
آیا مصوبات شورایعالی کار در زمینه افزایش مزد کارگران تاثیری بر میزان فوق العاده مأموریت آنان دارد؟
کارگری جهت انجام کار از سوی کارفرما به محلی در بیست کیلومتری کارگاه اصلی اعزام شده و به دلیل ضرورت کار، مجبور شده شب را نیز در محل مأموریت به سر ببرد. آیا علیرغم این که فاصله محل مأموریت با کارگاه از ۵۰ کیلومتر کمتر است فوقالعاده مأموریت به وی تعلق میگیرد؟
عیدی و پاداش:
عیدی و پاداش کارگران مشمول قانون کار به چه میزان میباشد؟
در محاسبه عیدی و پاداش کارگران چه اقلامی از پرداخت های کارگاه منظور میگردد؟
عیدی و پاداش آخر سال به کارگران فصلی چگونه پرداخت میشود؟
عیدی و پاداش آخر سال در مورد کارگران کار مزدی چگونه پرداخت میشود؟
در یکی از واحدهای کارگری کارفرما در پایان شش ماهه اول هر سال مبلغی از عیدی و پاداش آخر سال را به صورت علیالحساب به کارگران پرداخت مینموده است. امسال کارگاه اعلام داشته که به دلیل مشکلات مالی قادر به پرداخت این مبلغ نمیباشد. در این صورت تکلیف مراجع حل اختلاف چیست؟
نحوه محاسبه عیدی و پاداش کارگران پاره وقت چگونه است؟
نحوه محاسبه عیدی و پاداش کارگران ساعتی چگونه است؟
آیا در هنگام محاسبه عیدی و پاداش سالانه مدت مرخصی استعلاجی نیز جزء سوابق کارگر منظور میگردد؟
ساعات کار و اضافه کاری:
منظور از ساعات کار چیست و آیا ساعات صرف غذا جزء ساعت کار کارگران منظور میگردد؟
حداکثر ساعت کار روزانه به چه میزان میباشد؟
در یکی از واحدهای کارگری ساعت کار از شروع فعالیت کارگاه، هفته ای ۴۰ ساعت بوده است. آیا کارفرما مجاز است این میزان را تا میزان ساعت کار قانونی یعنی ۴۴ ساعت در هفته افزایش دهد؟
ساعت کار در کارگاهی از ابتدای تأسیس از ۷ صبح تا ۳ بعدازظهر بوده است آیا کارفرما میتواند آن را از ساعات صبح به ساعات عصر مثلاً بعدازظهر تا ۱۱ شب و یا از ۱۱ شب تا ۷ صبح تغییر دهد؟
کارگری طی قرارداد یکساله با کارفرما بکار گرفته شده و ساعت کار در آن با مزد مشخص ۷ ساعت و ۲۰ دقیقه قید گردیده است. چنانچه کارگر عملاً حدود ۳ ماه از قرارداد را روزی ۶ ساعت کار کرده و بعد از آن بنا به درخواست کارفرما مطابق قرارداد عمل کند تکلیف چیست؟
میزان فوقالعاده پرداختی برای کار در ایام تعطیل رسمی چقدر است؟
نوبت کاری و شبکاری:
نحوه محاسبه فوق العاده نوبت کاری کارگران نوبت کار چگونه است؟
آیا کارگرانی که ساعت کاری آنها به صورت ۲۴ ساعت کار و ۲۴ ساعت استراحت میباشد جزء
کارگران نوبت کار تلقی میگردند و آیا مجاز به استفاده از از فوقالعاده نوبت کاری هستند؟
گردش کار در طول ماه منجر به پرداخت فوقالعاده نوبت کاری به کارگران میشود این فوقالعاده بر چه مبنایی مدت زمان مرخصی استحقاقی و تعطیلات رسمی را دربر میگیرد؟
یکی از روزهای کار کارگران نوبتی با روز جمعه مصادف شده است در این صورت آیا ۴۰% فوق العاده برای کار در روز جمعه شامل آنان نیز میشود؟
آیا فوقالعاده نوبت کاری بر مزد روز جمعه، تعطیلات رسمی و مرخصی استحقاقی نیز ناظر میباشد؟
نحوه محاسبه ساعت کار اضافی کارگران نوبت کار چگونه است؟
چنانچه کارگری مثلا پس از بیست روز، ۱۷۶ ساعت کار تعیین شده در ماده ۵۷ قانون کار را انجام داده باشد، آیا با انجام کار پس از آن اضافه کاری به وی تعلق میگیرد؟
در موسسهای از مدتها قبل فوقالعاده نوبت کاری کارگرانی که نوبتهای کارشان در صبح و عصر واقع میشود ۱۵% بوده است آیا کارفرما مجاز به کاهش این میزان فوقالعاده میباشد؟
تعطیلات و مرخصی ها:
آیا کارگر میتواند با کارفرما توافق کند تا روز جمعه را بدون تعطیلی یک روز دیگری از هفته کار کند؟
آیا کارفرما مجاز است تعطیل هفتگی جمعه را بدون توافق با کارگر به روز معین دیگری در هفته موکول کند؟
در کارگاهی که دارای تعطیلات تابستانی است تعدادی از کارگران ضرورتاً به کار خود ادامه میدهند. آیا مرخصی و یا اضافه کاری به ایشان تعلق میگیرد؟
کارگری در طول هفته بیمار بوده و در نتیجه نتوانسته است سر کار حاضر شود. آیا پرداخت مزد تعطیل هفتگی بر عهده کارفرماست یا سازمان تأمین اجتماعی؟
آیا برای اقلیتهای مذهبی در مقررات کار ایران تعطیلات خاصی منظور شده تا بتوانند به مراسم مذهبی خاص خود از قبیل عید پاک و یا عید کریسمس بپردازند؟
اگر نوبت کار کارگر در کارهای نوبتی با روز تعطیل هفتگی تقارن یابد کارگران مزبور چگونه میتوانند از تعطیلی استفاده نمایند؟
اگر روز تعطیل رسمی با روز تعطیل هفتگی کارگر یکی شود آیا کارفرما مکلف است از این بابت وجهی به کارگران پرداخت نماید؟
کار آموز و کار آموزی:
آیا کارآموزان نیز مشمول قانون کار هستند؟
اگر کارفرما از ادامه کارآموزی کارگر ممانعت کند تکلیف چیست؟
نحوه برخورد با کارگری که پس از طی دوره آموزش و تحصیل در مراکز کارآموزی از ادامه کار در کارگاه قبلی ممانعت کند چگونه خواهد بود؟
کارآموزان بین ۱۵ تا ۱۸ سال که برای مدتی معین کمتر از سه سال در کارگاهی معین همزمان با کارآموزی کار نیز میکنند تابع چه مقرراتی هستند؟
کارگرانی که از سوی کارفرما به مراکز کارآموزی معرفی میشوند در طول مدت کارآموزی چگونه رابطهای با کارگاه دارند و حقوق و مزایای آنها چگونه است؟
مراکز کارآموزی چه نوع مراکزی هستند و چه تفاوتی با آموزشگاههای فنی و حرفه ای آزاد دارند؟
کارهای فصلی:
فعالیتهای فصلی به چه فعالیتهایی اطلاق میشود؟
در دو سال گذشته به دلیل نیاز کارگاه، تعدادی از کارگران فصلی پس از اتمام فصل کار نیز همچنان مشغول کار بودهاند، آیا این کارگران هنوز هم فصلی شناخته میشوند؟
رابطه کارگران فصلی با کارفرما در فصولی غیر فصل کار چگونه است؟
آیا برای این مدت مزد دریافت میکنند؟ نحوه محاسبه سابقه کار این کارگران چگونه است؟
در صورت فوت یکی از کارگران فصلی در غیرفصل کار، آیا وراث وی حق سنوات موضوع نظریه شورای عالی کار را دریافت میکنند؟
آیا قرارداد مورد استفاده در کارهای فصلی از نوعی خاص می باشد یا با هر سه نوع قرارداد کار یعنی موقت، کار معین و دائم یکسان میباشد؟
چنانچه واحدی دائما فعالیت داشته اما کارگاه همه ساله در مقطع زمانی خاصی فعالیت نکند، آیا این کار جزء کار فصلی محسوب میگردد؟
بیمه و بیمه بیکاری:
آیا با وجود غیرقانونی بودن اشتغال افراد کمتر از ۱۵ سال در کارگاههای مشمول قانون کار، چنانچه این افراد در حین کار در کارگاه دچار حادثه شوند از حمایتهای قانونی مقرر در قانون تامین اجتماعی برخوردار نمیگردند؟
اگر کارگری بیمه نباشد و به دلیل بیماری قادر بکار نباشد آیا کارفرما تکلیفی نسبت به پرداخت حقوق و مزایای او در مدت بیماری دارد؟
کار عدهای از کارگران در کمیتههای استانی به عنوان کار سخت و زیان آور تشخیص داده می شود. آیا برای بازنشسته کردن آنها الزامی وجود دارد؟
در مواقعی که کارگر بیمار است و نمیتواند کار کند، به چه دلیل غرامت دستمزد سه روز اول بیماری وی از سوی سازمان تامین اجتماعی پرداخت نمیشود؟
آیا کارفرما در کسر حق بیمه از دستمزد واقعی کارگران تکلیفی دارد یا اقدام وی باید بر مبنای دستمزد مقطوع تعیین شده توسط سازمان تأمین اجتماعی باشد؟
آیا افزایش مزد کارگران بر اساس مصوبات شواریعالی کار، تاثیری در میزان مزد تعیین شده از سوی سازمان تأمین اجتماعی بر پایه اختیار ناشی از مواد ۳۱ و ۳۵ قانون تأمین اجتماعی دارد یا خیر؟
امید است این مطالب در کانون توجه افراد درگیر با مسائل حقوقی من جمله کارگران، کارفرمایان، وکلا، قضات، دانشجویان حقوق و عامه مردم قرار گیرد.
جهت مشاوره تلفنی یا حضوری با گروه نان آور info@nanavar.com تماس بگیرید.